Náborová akce LYŽUJ LESY má za sebou čtvrtý díl, pořadatelé ve Vimperku si chválí vysokou účast

Čtvrtý ročník náborové akce LYŽUJ LESY má za sebou své čtvrté dějství, které se tentokrát konalo ve Vimperku. Pod dohledem ambasadora Martina Jakše se děti z celkem 26 škol vypořádávaly s tratěmi, které připravil Ski Klub Šumava Vimperk. K jednotlivým závodům se postavilo celkem 176 dětí.

Jasná slunečná obloha, teplé počasí bez větru a především kvalitně uměle zasněžený okruh. Pořadatelům čtvrté zastávky náborové akce LYŽUJ LESY zkrátka všechno hrálo do karet. I díky tomu byli schopni připravit celkem čtyři závodní trati na distancích od 500 metrů do 2 kilometrů.

Zdatnost a obratnost dětí prověřilo celkem devět přichystaných překážek, mezi kterými nescházely šlapačky, podjezdy, jízda pozadu, slalom, jízda v boulích či přeskočení stříšek. "Trať byla připravena na umělě zasněženém okruhu, což není jednoduché pro neregistrované závodníky a abychom se vyhnuli zranění, nejprve startovali zkušení jezdci z registrovaných oddílů," vysvětloval předseda krajského běžeckého úseku Pavel Hlava.

Celkem se do náborové akce zapojilo 26 škol, z nichž 20 bylo základních, v pěti případech se jednalo o gymnázia a v jednom případě šlo o mateřskou školu. "Byli jsme překvapeni tak velkou účastí a hlavně počtem 26 škol. Přijely děti až z Mnichova Hradiště a Mladé Boleslavi. S počtem a náročností překážek si děti hravě poradily," těšilo pořadatele akce.

Na akci z pozice ambasadora dohlížel Martin Jakš, bývalý český reprezentant ve Světovém poháru a bronzový medailista ze štafety z olympijských her 2010 ve Vancouveru.

Už ve čtvrtek se bude konat v pořadí pátý díl seriálu LYŽUJ LESY. Tentokrát proběhne v Novém Měste na Moravě, kde se bude od pátku pořádat také mistrovství republiky.

Další zastávky náborové akce LYŽUJ LESY:

16. 2. 2023 Nové Město na Moravě

1. 3. 2023 Boží Dar