LYŽUJ LESY popáté, mladí žáčci okusili tratě ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě

Náborová akce LYŽUJ LESY zažívá letos už svůj čtvrtý ročník a opět si dává za cíl přilákat k běhu na lyžích co nejvíce dětí, žáčků a potenciálních budoucích šampiónů. Pátou ze šesti zastávek se stalo Nové Město na Moravě, které přivítalo přes 230 účastníků ze 16 různých škol.

Vysočina Aréna se připravuje na své vrcholy sezóny, už o tomto víkendu hostí mistrovství republiky běžců na lyžích a v březnu opět přivítá biatlonovou elitu v rámci Světového poháru. 16. únor však byl na Vysočině vyhrazen pro mladé naděje, které se zúčastnily náborových závodů v rámci seriálu LYŽUJ LESY.

Stejně jako na předešlých zastávkách se na tratích musely děti vypořádat s řadou netradičních překážek, třeba s překročením stříšky. Také odšlapovaly osmičky nebo jely část trati pozadu. A to vše pod dohledem ambasadora závodu, juniorského mistra světa v severské kombinaci Jiřího Hradila.

"Myslím, že to děti neměly zadarmo. Musely prokázat, že na lyžích dovedou alespoň základní obratnostní prvky, a to je dobře! Na první terénní muldě jsem některé menší závodníky musel popotlačit, ale většina si s ní s přehledem poradila," usmíval se spokojeně Hradil po závodech. A pochvaloval si i podmínky, které ve Vysočina Aréně panovaly. "Bezvětří, sluníčko, navíc trať přes noc krásně přimrzla a spojila se. Počasí jsme si nemohli přát lepší," dodal závěrem juniorský mistr světa z roku 1991.

Akce v Novém Městě na Moravě se zúčastnilo celkem 231 dětí ze 16 různých škol a dle ředitele závodů Jana Skřičky závody splnily svůj účel. "Za mě to bylo nad očekávání. Zvládnout tolik dětí v rámci jednoho dopoledne není jednoduché, ale máme zkušený pořadatelský tým a vše běželo jako na drátkách. A soudě podle spokojených úsměvů si děti závody u nás v Areně opravdu užily," hodnotil akci LYŽUJ LESY hlavní organizátor.

Seriál LYŽUJ LESY má před sebou už jen jedinou zastávku, šestou a konečnou štací bude letos Boží Dar v Krušných Horách.

Další zastávky náborové akce LYŽUJ LESY:

1. 3. 2023 Boží Dar