Třetí zastávka LYŽUJ LESY přivítala v Jilemnici přes 250 závodníků

Čtvrtý ročník náborové akce LYŽUJ LESY pokračoval svou třetí letošní zastávkou. Mladí závodníci a závodnice zažili den plný zábavy v jilemnické Hraběnce. Třetí letošní zastávky se zúčastnilo 258 dětí.

Po zastávkách v Jablonci a Jeseníku se tentokrát žáci mateřských, základních i středních škol vyrazili podívat do Jilemnice. Celkem se do areálu Hraběnka přijelo podívat 258 závodníku z celkem 25 škol a školek. Nejdelší cestu vážily děti z Prahy.

Podmínky pro lyžování byly ideální, teploměry hlásily teplotu pár stupňů pod bodem mrazu, bylo jasno a závodníky netrápil ani vítr. Nejedná se o tradiční závody, kdy děti jedou ze startu přímo do cíle. Organizátoři si v rámci akce LYŽUJ LESY pro zúčastněné připravují různě dlouhé tratě s překážkami, které prověří zdatnost a obratnost dětí. V Jilemnici byly čtyři délky tratí, nejkratší měla 400 metrů, nejdelší pak 2000 metrů. Překážek vytvořili pořadatelé hned sedm, šlo o podjezd, slalom, soupaž, překračování, skok, jízdu pozadu a kroužení.

Ambasadorkou třetí zastávky byla Sandra Schützová. Rodačka z Jilemnice a dlouholetá reprezentantka v běhu na lyžích se představila na třech světových šampionátech. Jednatřicetiletá závodnice v loňském roce přešla z běžeckého lyžování k dálkovým běhům. "Počasí vyšlo na výbornou. Organizace závodu se povedla parádně, a i díky zimnímu počasí byly tratě skvěle připravené. Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit takové super akce pro děti," hodnotila Schützová.

Celou akci velmi chválil i ředitel závodu Michal Kučera: "Jsem moc spokojený s velkou účastí a s celkovou organizací závodů."

Seriál LYŽUJ LESY má za sebou polovinu závodů, hned další náborová akce se bude konat už 14. února ve Vimperku.

Další zastávky náborové akce LYŽUJ LESY:

14. 2. 2023 Vimperk

16. 2. 2023 Nové Město na Moravě

1. 3. 2023 Boží Dar