Boží Dar uzavřel letošní ročník náborové akce LYŽUJ LESY

Náborová akce uzavřela svou čtvrtou sezonu, bílou stopu si přišly vyzkoušet stovky dětí. Poslední zastávka se uskutečnila na Jahodové louce nedaleko Božího Daru a celá akce se nadmíru dobře vydařila.

V rozmezí od 1. února do 1. března se po republice uskutečnilo šest zastávek náborové akce LYŽUJ LESY. Na tyto závody dorazily stovky mladých lyžařů, na posledním termínu v Božím Daru se do bílé stopy postavilo 164 nadějných sportovců.

Na severozápad Čech se vydaly děti ze 22 základních škol a dvou gymnázií. Nejdelší cestu vážil lyžař z Velkých Přílep u Prahy, závodů se účastnili i ukrajinské děti.

Ambasadorem poslední zastávky byl Milan Šperl, bývalý reprezentant v běžeckém lyžování, který má doma bronzovou medaili z mistrovství světa, když v roce 2007 uspěl v tým sprintu s Dušanem Kožíškem. "Každý se snažil odvést na trati maximum, výkony a přístup závodníků se mi líbily," hodnotil ambasador výkony dětí.

Tratě byly dlouhé 400, 1 000 a 1 500 metrů, navíc byly tradičně přidané zajímavé překážky, které závody obohatily. "I když nebylo moc sněhu, tratě byly perfektně připravené a závodníky prověřily," hodnotil ředitel závodu připravenost okruhů. "Počasí nemohlo být lepší, jasno a slunečno bývá na Božím Daru jen párkrát do roka," popsal ředitel závodů.

"Vše probíhalo tak, jak mělo, naprosto bez připomínek. Atmosféra i nálada byla velmi dobrá." popsal závěrem Milan Šperl.