Téměř 300 dětí závodilo na druhém podniku náborového seriálu LYŽUJ LESY v Jablonci

Druhou zastávku třetího ročníku LYŽUJ LESY obstaral Jablonec nad Nisou. V úterý 18. února se seriál náborových závodů pro děti základních škol přesunul z Nového Města na Moravě právě na sever Čech, kam si přišlo zazávodit téměř 300 malých běžců na lyžích.

Nejprve zataženo, poté lehký déšť a nakonec při závěrečném vyhlášení alespoň symbolicky vykouklo také slunce. V jabloneckém areálu Kolečko se začínající běžci na lyžích museli popasovat s rozmary počasí, které k závodům zpravidla patří. Tím největším úkolem dne ale bylo zvládnout trať plnou překážek, kterou si organizátoři ze SKI klubu Jablonec připravili.

Děti tak postupně čekaly disciplíny jako houpačka, osmička, slalom, překračování překážek nebo podjezd. Celkem si trať přišlo vyzkoušet a poměřit síly v netradičním formátu závodu 293 malých nadšenců, z toho takřka rovná polovina doposud neregistrovaná v žádném oddílu a bez větších běžkařských zkušeností. "Mladší děti měly okruh 700 metrů, starší děti a registrovaní závodníci to jeli dvakrát. Na okruhu bylo sedm překážek, sedm disciplín, kde musely děti ukázat svoji dovednost," popisoval ředitel závodu Jan Hásek.

Ambassadorem druhého podniku LYŽUJ LESY byl tentokrát bronzový medailista z olympijských her i mistrovství světa Václav Korunka. "Téměř 300 registrovaných a neregistrovaných závodníků na startu je pěkné číslo, závody rozhodně nezklamaly. Velký dík patří pořadatelskému SKI klubu Jablonec a také partneru tohoto seriálu závodů LESY ČR za to, že vše proběhlo na velice pěkné úrovni," hodnotil bývalý reprezentant. "Na trati museli závodníci ukázat své technické dovednosti, čekalo na ně několik překážek různých obtížností. A již dnes se určitě všichni těší na další závody seriálu LYŽUJ LESY v příštím roce," dodal.

Třetí ročník seriálu tak má za sebou jednu třetinu závodů. Dalším dějstvím pokračuje už příští týden, kdy jsou na programu rovnou dvě zastávky. První ve Vimperku 26. února a hned o den později také ve Vrchlabí.

Veškeré aktuality, termíny a fotogalerie najdete na lyzujlesy.cz.